Sökmotoroptimering Upplands Väsby

Googles förstaplats till lägsta priset


Hej!


Jag vet vilka elva rankingfaktorer som väger tyngst av Googles ca. 200 rankingfaktorer. Genom att anpassa er sökmotoroptimering(även kallat sökoptimering och SEO) till de elva tyngsta rankingfaktorerna är det enklast och billigast att nå Googles förstaplats(timpriset ligger på 500 kr.). Den här tekniken gör det lätt att nå förstaplatsen t.o.m. i Stockholm, i de hårdast konkurerrande branscherna. Tekniken kallas också strategisk SEO.


Jag sökmotoroptimerar e-handel, och hemsidor i alla sorters CMS, som WordPress, Joomla, ... Allt med hög konverteringsgrad. Jag kan också göra anpassningar, med program i bl.a. PHP, utseende i HTML,  HTML5 och CSS, m.m.


Allt sker professionellt, med garanterat strategiskt resultat. Seriöst, utan fusk med länkfarmar och låtsassidor.


Syns man inte, finns man inte. Ring nu och bli synliga  på Google.Välkomna, hälsar Ulf!


Erbjudande till privatpersoner


Windows 7 end of life - ett bättre gratisalternativ finns!


När det gäller hemmabruk av operativsystem, har Linux Ubuntu i tester internationellt, visat sig vara överlägsen både Windows 7 och 8, då den är enklare, snabbare, säkrare, stabilare, mer flexibel, .... Nackdelen har varit omständiga installationer, men den biten har man nu kommit runt.


Hälften av världen använder sig redan av Linux på ett eller annat

sätt(ingår i allt från mikrovågsugnar till rymdstationer, används av

flest regeringar, ....).


Vill man, kan man installera Linux Ubuntu på en USB-sticka och

därifrån prova på det hela innan man bestämmer sig.


Windows med Office kostar i dagsläget minst 1500 kr. För 1000 kr. kan jag göra hembesök, installera och utbilda i det som behövs om Linux Ubuntu.

 

Tjänster för privatpersoner och mindre företag


Behöver du proffsig och billig hjälp? I dagsläget gör jag följande:


• Installation av Windows, Mac OS och Linux Ubuntu(Ubuntu är i klass med Windows, men är gratis)

• Installation och uppdateringar av nätverk, mjuk- och hårdvara

• Snabbar upp datorer med prestandaproblem

• Hårdvaru- och nätverksproblem, reparation av hårdvara  och rengöring av igensatta fläktar

• Åtgärder problem med dator och data

• Alla former av support och service

• Bygger säljande hemsidor(med specialisering på WordPress och Joomla) och e-handel(bl.a. Storefront, WooCommerce, VirtueMart och Tictail, med de flesta betallösningar, som exempelvis Klarnas snabbkassa, DIBS, Payson, Paypal, Swish och American Express). Designen blir skräddarsydd, med personlig logga, snygg startbild, sökmotoroptimering(även kallat sökoptimering och SEO), adWords i Google, sociala medier, m.m. Jag tillverkar en komplett lösning som är modern och strategisk. Responsiva sidor(anpassning till mobil, platta och dator), får ni på köpet.

• Virusrensning och backup

• Test, dokumentation och översättning till och från engelska

• Jobbar som teknisk skribent(svenska och engelska), översätter till och från engelska och korrekturläser

• Utbildning(är utbildad i presentationsteknik)

• Rådgivning och hjälp med inköp av datorer och mjukvara

• Det mesta - fråga bara


I hela Storstockholm gör jag även hembesök eller kommer till kontoret. Mitt kontor ligger i Upplands Väsby.


Timpriset är 500 kronor.
Vad är sökmotoroptimering?

Sökmotoroptimering(även kallad sökoptimering och SEO från engelskans Search Engine Optimization) är konsten att få en webbsida att rankas så bra som möjligt i resultaten från sökmotorernas sökningar på sökord och sökordsfraser(även kallade nyckelord och nyckelordsfraser). Oftast handlar det om att synas lokalt. Google är den mest krävande sökmotorn att anpassa sig till, så det räcker med att jobba mot den. Enklaste och därmed det effektivaste sättet att få till sin sökmotoroptimering är att anpassa webbplatsen den till de ca. 10 tyngsta rankingfaktorerna(även kallade rankingsignaler) som Google utgår ifrån vid sökningar - det handlar om totalt ca. 200 rankingfaktorer. Det här tillvägagångssättet kallas också strategisk SEO. En av de tyngsta rankingfaktorerna är mobilanpassning. Det vill bl.a. till att sidor laddar snabbt i webbläsaren. En laddtid på 3 sekunder(2 sekunder på mobilen) eller mer, kan göra att man är kokt, då besökarna upplever att de är för långsamma. Länkar till och från sidor är en annan väldigt viktig rankingfaktor. Sökmotorerna försöker lista ut hur starka  länkar är, beroende på hur relevanta och populära de är. När det handlar om vilka inlänkar som ska väljas, har företaget Alexa mycket bra koll på hur webbplatser rankas. Vid en närmare titt på Sverige, ser man hur stor betydelse YouTube har fått: www.alexa.com/topsites/countries;0/SE


Google har valt att lyfta fram besökarnas upplevelse och då blir även innehållet en av de viktigaste rankingfaktorerna. Wikipedia har en bra förklaring av olika begrepp, som exempelvis metoder för sökmotoroptimering: https://sv.wikipedia.org/wiki/S%C3%B6kmotoroptimering


Sökmotoroptimering är en viktig del av internetmarknadsföring(även kallad digital marknadsföring).


Google skruvar i stort sett hela tiden på sina rankingfaktorer, så vips försvinner, förändras eller läggs rankingfaktorer till. Det bästa sättet att hänga med i utvecklingen är att testa ut Googles sökuppdateringar och andra idéer. Här är en bra sammanfattning av Googles sökuppdateringar: https://en.wikipedia.org/wiki/Timeline_of_Google_Search

I och med sökuppdateringen RankBrain, som släpptes gradvis från början till mitten på 2015,  så introduceras maskininlärning och neurala nätverk. Rankbrain lär sig i bakgrundsjobb av tidigare sökningar. Nu behöver en ny webbplats synas rejält i ca. 2 månader av Google innan den rankas. Den bästa taktiken att komma bra till, är att visa på säkerhet och det gör man genom att använda sig av säker överföring(med säker menas SSL, eller https:// som det står i början på webbplatsens adress, högst upp i webbläsaren, när man går in på sidan) för besökarna. Ett annat bra sätt att få mer trafik i början är att betala för den med Google AdWords.


Något som fick mig att bli överlycklig, var när min webbplats rankade oväntat högt första gången den publicerades. Det som händer när något är nytt för första gången, är att Google ser det som en stor mängd nyheter och rankar den högre än normalt en kort tid. Rankingen planar sedan sakta ut och det kan handla om en hel sida. Efter den inledande publiceringen, tar det 1-2 veckor innan man ser resultatet av en publicering. De stora  webbhotellen publicerar automatiskt innehåll till sökmotorerna.


Något många glömmer är att Google kommer ihåg ens tidigare sökningar i webbläsaren. Det du har sökt på tidigare och liknande kommer bättre till i sökresultaten. När man har testat ens placering 100 gånger, kan sidan ligga väldigt bra till. Då är det bara att rensa historiken. För att behålla historiken, är det bara att surfa anonymt.


Att nå förstasidan var länge på tapeten, men nu har man efter studier insett hur viktig förstaplatsen är. Compete.com släppte en studie som visar att  53 percent väljer förstaplatsen: 


 I snitt är konverteringsgraden(hur många som väljer att klicka på ett sökresultat) 10 gånger högre från sök än från sociala medier på desktop (Källa: Marin Software).


TV var tidigare den ledande marknadsföringskanalen, men nu går ungefär 50% av företagens marknadsföringsbudget  till sök. 


Google har i dagsläget(juni 2021) ~ 94 procent av söktrafiken i Sverige. Bing har ~ tre procent, Yahoo ~ en procent och DuckDuckGo ~ 0,5 procent.

Här finns dagsfärsk info: https://gs.statcounter.com/search-engine-market-share/all/sweden