Windows 11

Windows 11

Vad är då skillnaden jämfört med Windows 10? Microsoft skriver: Windows 11 har samma kraft och säkerhet som Windows 10 men med en ny och fräsch look. Det har även nya verktyg, ljud och appar. Resultatet är en uppfriskande upplevelse på din PC.


Det blir säkert uppfriskande, men säkert inte för många. Windows 11 Home kommer att kräva ett Microsoft-konto. Alla versioner av Windows 11 kommer att kräva en flerkärnig processor. När det gäller Intel, krävs 8. generationens processorer och de kom ungefär i mitten på 2017 - bara ett fåtal av 7. generationens processorer kommer att fungera. Andra processormärken har lika dåligt stöd och det kommer att bli ett ramaskri. Microsoft får hela 14 % av sin omsättning från Windows-klienter, så de vill nog stödja fler processorer. Samtidigt påstår man att man vill ha högre nätsäkerhet vad gäller hårdvara och pekar bl.a. på input från ett antal ledande experter som NSA att många processorer då är är helt uteslutna. Det är ju skitsnack och ren snålhet - det fåtal 7. generationens Intel-processorer som stöds, blev undantagna då de ingår i Microsofts egna produkter. Microsoft påstod att de skulle undersöka om fler av 7. generationens processorer kunde godkännas, men sen hände inget mer. Så vem vet hur det kommer att sluta. 4 GB internminne blir minimum. För Teams krävs en videokamera. Med Media Creation Tool ska man ändå kunna installera Windows 11 om datorn inte uppfyller minimisytemkraven, men tester har visat på många fel och det görs på egen risk och utan ersättning. 


Windows 11 kommer att vara en gratis uppgradering till Windows 10. Stöd kommer att erbjudas för Windows 10 fram till den 14 oktober 2025.


När kan man uppgradera till Windows 11?

Enligt Microsoft, så kommer din befintliga Windows 10-dator att kunna uppgradera till Windows 11 om den kör den senaste versionen av Windows 10 och uppfyller minimisystemkraven. Distributionsplanen för uppgraderingen håller fortfarande på att fastställas men de beräknar att de flesta enheter som redan används i dag kan uppgradera i början av 2022. Alla Windows 10-datorer som är berättigade till att uppgradera till Windows 11 kommer inte att få möjlighet att uppgradera samtidigt. Hämta och kör appen Datorhälsokontroll för att se om din PC är berättigad till att uppgradera. När distributionen av uppgraderingen har inletts man kontrollera om uppgraderingen finns tillgänglig på sin enhet genom att gå till Inställningar/Windows-uppdateringar.


Vill man redan nu testa Windows 11, kan man göra det Windows Insider Program. men det kan vara riskabelt. De versioner som Microsoft skickar ut är visserligen testade internt, men de kan vara fulla med fel. Det här gör att du absolut inte bör bli Insider på en dator som du verkligen behöver. Risken finns att den helt slutar fungera – och du deltar som testpilot på egen risk och utan någon ersättning.

Tjänster för privatpersoner och mindre företag


Hej!


Behöver du proffsig och billig hjälp? I dagsläget gör jag följande:


• Installation av Windows(server och klient), Mac OS och Linux Ubuntu(server och klient - Ubuntu är i klass med Windows, men är gratis)

• Installation och uppdateringar av nätverk, mjuk- och hårdvara

• Snabbar upp datorer med prestandaproblem

• Hårdvaru- och nätverksproblem, och reparation av hårdvara

• Åtgärder problem med dator och data 

• Alla former av support och service

• Bygger säljande hemsidor(med specialisering på WordPress och Joomla) och e-handel(bl.a. Storefront, WooCommerce, VirtueMart och Tictail, med de flesta betallösningar, som exempelvis Klarnas snabbkassa, DIBS, Payson, Paypal, Swish och American Express). Designen blir skräddarsydd, med personlig logga, snygg startbild, sökmotoroptimering(även kallat sökoptimering och SEO), adWords i Google, sociala medier, m.m. Jag tillverkar en komplett lösning som är modern och strategisk. Responsiva sidor(anpassning till mobil, platta och dator), får ni på köpet.

• Datasäkerhet

• Virusrensning, backup och återställning

• Test, dokumentation och översättning till och från engelska

• Utbildning

• Rådgivning och hjälp med inköp av datorer och mjukvara

• Det mesta inom datorhjälp - fråga bara


Mitt kontor ligger i Upplands Väsby. Jag gör även hembesök eller kommer till kontoret i hela Storstockholm.


Timpriset är 500 kronor.Välkomna, hälsar Ulf!

Googles förstaplats till lägsta priset


Jag vet vilka elva rankingfaktorer som väger tyngst av Googles ca. 200 rankingfaktorer. Genom att anpassa er sökmotoroptimering(även kallat sökoptimering och SEO) till de elva tyngsta rankingfaktorerna är det enklast och billigast att nå Googles förstaplats(timpriset ligger på 500 kr.).  Den här tekniken gör det lätt att nå förstaplatsen t.o.m. i Stockholm, i de hårdast konkurerrande branscherna. Tekniken kallas också strategisk SEO.


Jag sökmotoroptimerar e-handel, och hemsidor i alla sorters CMS, som WordPress, Joomla, ... Allt med hög konverteringsgrad. Jag kan också göra anpassningar, med program i bl.a. PHP, utseende i HTML,  HTML5 och CSS, m.m.


Allt sker professionellt, med garanterat strategiskt resultat. Seriöst, utan fusk med länkfarmar och låtsassidor.


Syns man inte, finns man inte. Ring nu och bli synliga  på Google.


Erbjudande till privatpersoner


Windows 7 end of life - ett bättre gratisalternativ finns!


När det gäller hemmabruk av operativsystem, har Linux Ubuntu i tester internationellt, visat sig vara överlägsen både Windows 7 och 8, då den är enklare, snabbare, säkrare, stabilare, mer flexibel, .... 


Hälften av världen använder sig redan av Linux på ett eller annat

sätt(ingår i allt från mikrovågsugnar till rymdstationer, används av

flest regeringar, ....).


Vill man, kan man installera Linux Ubuntu på en USB-sticka och

därifrån prova på det hela innan man bestämmer sig.


Windows med Office kostar i dagsläget minst 1500 kr. För 1000 kr. kan jag göra hembesök, installera och utbilda i det som behövs om Linux Ubuntu.