BankID saknas - felkod 10022 och 10036

 BankID saknas - felkod  10022 och 10036

Googlar man, så kan man få en massa konstiga tips som att avinstallera och sedan installera sitt BankID igen. Det skulle möjligen kunna fungera

om man har bytt Windows-version. 


Det är ett vanligt fel om du har BankID på fil eller kortläsare med sladd, och du inte har startat BankID. Felmeddelandet är inte det bästa. ;) Det är

bara att starta BankID eller ännu bättre, lägga till autostart av BankID. Autostart fungerade inte för mig första gången, men efter att ha lagt till det

igen, har jag aldrig fått felmeddelandet igen. En vanlig orsak är uppgradering av operativsystemet till en nyare version.


Om det ändå inte fungerar, kan bankerna be en: 


Felsöka kortet - genom att ta ur och sätta i kortet, ska strecken dyka upp på kortläsarens skärm. Om det inte fungerar, kan det hjälpa om man drar fingret över chippet för att ta bort smuts.


Felsöka kortläsaren - om man drar ut sladden ur kortläsaren och sätter i den igen, ska de tre rektanglarna synas på kortläsarens skärm.


Tömma kort-cachen och åtgärda startproblem i webbläsaren - för att komma dit är det bara att öppna BankID-programmet och sedan klicka på Arkiv, Inställningar och Avancerat. 

Tjänster för privatpersoner och mindre företag


Hej!


Behöver du proffsig och billig hjälp? I dagsläget gör jag följande:


• Installation av Windows(server och klient), Mac OS och Linux Ubuntu(server och klient - Ubuntu är i klass med Windows, men är gratis)

• Installation och uppdateringar av nätverk, mjuk- och hårdvara

• Snabbar upp datorer med prestandaproblem

• Hårdvaru- och nätverksproblem, och reparation av hårdvara

• Åtgärder problem med dator och data

• Alla former av support och service

• Bygger säljande hemsidor(med specialisering på WordPress och Joomla) och e-handel(bl.a. Storefront, WooCommerce, VirtueMart och Tictail, med de flesta betallösningar, som exempelvis Klarnas snabbkassa, DIBS, Payson, Paypal, Swish och American Express). Designen blir skräddarsydd, med personlig logga, snygg startbild, sökmotoroptimering(även kallat sökoptimering och SEO), adWords i Google, sociala medier, m.m. Jag tillverkar en komplett lösning som är modern och strategisk. Responsiva sidor(anpassning till mobil, platta och dator), får ni på köpet.

• Virusrensning, backup och återställning

• Datasäkerhet

• Test, dokumentation och översättning till och från engelska

• Utbildning

• Rådgivning och hjälp med inköp av datorer och mjukvara

• Det mesta inom datorservice - fråga bara


I hela Storstockholm gör jag även hembesök eller kommer till kontoret. Mitt kontor ligger i Åkersberga.


Timpriset är 500 kronor.Välkomna, hälsar Ulf!

Googles förstaplats till lägsta priset


Jag vet vilka elva rankingfaktorer som väger tyngst av Googles ca. 200 rankingfaktorer. Genom att anpassa er sökmotoroptimering(även kallat sökoptimering och SEO) till de elva tyngsta rankingfaktorerna är det enklast och billigast att nå Googles förstaplats(timpriset ligger på 500 kr.).  Den här tekniken gör det lätt att nå förstaplatsen t.o.m. i Stockholm, i de hårdast konkurerrande branscherna. Tekniken kallas också strategisk SEO.


Jag sökmotoroptimerar e-handel, och hemsidor i alla sorters CMS, som WordPress, Joomla, ... Allt med hög konverteringsgrad. Jag kan också göra anpassningar, med program i bl.a. PHP, utseende i HTML,  HTML5 och CSS, m.m.


Allt sker professionellt, med garanterat strategiskt resultat. Seriöst, utan fusk med länkfarmar och låtsassidor.


Syns man inte, finns man inte. Ring nu och bli synliga  på Google.


Erbjudande till privatpersoner


Windows 7 end of life - ett bättre gratisalternativ finns!


När det gäller hemmabruk av operativsystem, har Linux Ubuntu i tester internationellt, visat sig vara överlägsen både Windows 7 och 8, då den är enklare, snabbare, säkrare, stabilare, mer flexibel, .... 


Hälften av världen använder sig redan av Linux på ett eller annat

sätt(ingår i allt från mikrovågsugnar till rymdstationer, används av

flest regeringar, ....).


Vill man, kan man installera Linux Ubuntu på en USB-sticka och

därifrån prova på det hela innan man bestämmer sig.


Windows med Office kostar i dagsläget minst 1500 kr. För 1000 kr. kan jag göra hembesök, installera och utbilda i det som behövs om Linux Ubuntu.