Sökmotoroptimering Stockholm

Roslagens Datorhjälp

Tjänster för privatpersoner och mindre företag

 

Hej!

 

Behöver du proffsig och billig hjälp? I dagsläget gör jag följande:

 

• Installation av Windows, Mac OS och Linux Ubuntu(Ubuntu är i klass med Windows, men är gratis)

• Installation och uppdateringar av mjuk- och hårdvara

• Snabbar upp datorer med prestandaproblem

• Hårdvaru- och nätverksproblem, reparation av hårdvara och rengöring av igensatta fläktar

• Åtgärder problem med dator och data

• Alla former av support och service

• Bygger säljande hemsidor(med specialisering på WordPress och Joomla) och e-handel(bl.a. Storefront, WooCommerce, VirtueMart och Tictail, med de flesta betallösningar, som exempelvis Klarnas snabbkassa, DIBS, Payson, Paypal, Swish och American Express). Designen blir skräddarsydd, med personlig logga, snygg startbild, sökmotoroptimering(även kallat sökoptimering och SEO), adWords i Google, sociala medier, m.m. Jag tillverkar en komplett lösning som är modern och strategisk. Responsiva sidor(anpassning till mobil, platta och dator), får ni på köpet.

• Virusrensning och backup

• Test och dokumentation

• Jobbar som teknisk skribent(svenska och engelska), översätter till och från engelska och korrekturläser

• Utbildning(är utbildad i presentationsteknik)

• Rådgivning och hjälp med inköp av datorer och mjukvara

• Det mesta - fråga bara

 

Jag gör även hembesök eller kommer till kontoret. Mina kontor ligger i Stockholm, Bergshamra och Åkersberga.

 

Timpriset är 500 kronor.

 

 

Välkomna, hälsar Ulf!

 

 

 

 

 

 

 

Googles förstaplats till lägsta priset

 

Jag vet vilka elva rankingfaktorer som väger tyngst av Googles ca. 200 rankingfaktorer. Genom att anpassa er sökmotoroptimering(även kallat sökoptimering och SEO) till de elva tyngsta rankingfaktorerna är det enklast och billigast att nå Googles förstaplats(timpriset ligger på 500 kr.). Den här tekniken gör det lätt att nå förstaplatsen t.o.m. i Stockholm, i de hårdast konkurerrande branscherna.

 

Erbjudande till privatpersoner

 

Windows XP end of life - ett bättre gratisalternativ finns!

 

När det gäller hemmabruk av operativsystem, har Linux Ubuntu i tester internationellt, visat sig vara överlägsen både Windows 7 och 8, då den är enklare, snabbare, säkrare, stabilare, mer flexibel, .... Nackdelen har varit omständiga installationer, men den biten har man nu kommit runt.

 

Hälften av världen använder sig redan av Linux på ett eller annat

sätt(ingår i allt från mikrovågsugnar till rymdstationer, används av

flest regeringar, ....).

 

Vill man, kan man installera Linux Ubuntu på en USB-sticka och

därifrån prova på det hela innan man bestämmer sig.

 

Windows med Office kostar i dagsläget minst 1500 kr. För 1000 kr. kan jag göra hembesök, installera och utbilda i det som behövs om Linux Ubuntu.

 

Vad är sökmotoroptimering?

 

Sökmotoroptimering(även kallat sökoptimering och SEO) är konsten att rankas så bra som möjligt

i resultaten från sökmotorernas sökningar på sökord och sökordsfraser(även kallade nyckelord och

nyckelordsfraser). Oftast handlar det om att synas lokalt. Sökmotorerna försöker lista ut hur rele-

vanta länkarna är beroende på hur populära de är. Google är den mest krävande sökmotorn att

anpassa sig till, så det räcker med att jobba mot den. Enklaste och därmed det effektivaste sättet

att få till sin sökmotoroptimering är att anpassa den till de ca. 10 tyngsta rankingfaktorerna(även

kallade rankingsignaler) som Google utgår ifrån vid sökningar - det handlar om totalt ca. 200

rankingfaktorer. En av de tyngsta rankingfaktorerna är att sidan laddar snabbt i webbläsaren. En

laddtid på 3 sekunder eller mer, kan göra att man är kokt, då besökarna upplever att den är för

långsam. Google har valt att lyfta fram besökarnas upplevelse och då blir innehållet den största

rankingmetoden. Sökmotoroptimering är en viktig del av internetmarknadsföring.

 

Wikipedia har en bra förklaring av olika begrepp, som exempelvis rankingmetoder: https://sv.wikipedia.org/wiki/S%C3%B6kmotoroptimering

 

Google skruvar i stort sett hela tiden på sina rankingfaktorer, så vips försvinner eller läggs rankingfaktorer till. Det gäller alltså att hålla sig uppdaterad när det gäller Googles uppdateringar - det mest strategiska sättet är att testa ut Googles uppdateringar och andra idéer. Här är en bra sammanfattning av Googles sökuppdateringar: https://en.wikipedia.org/wiki/Timeline_of_Google_Search

 

Ett stort problem historiskt för sökmotorer var en uppsjö av skräpsidor och fusk med sökoptimering, så en webbplats behöver synas rejält i ca. 2 månader av Google innan den rankas. Den bästa taktiken att komma bra till, är att visa på säkerhet och det gör man genom att använda sig av säker överföring(med säker menas SSL, eller https:// som det står i början på webbplatsens adress, högst upp i webbläsaren, när man går in på sidan) för besökarna. Ett annat bra sätt att få mer trafik i början är att betala för den med Google AdWords.

 

Något som fick mig att bli överlycklig, var när min webbplats rankade oväntat högt första gången den publicerades. Det som händer när något är nytt för första gången, är att Google ser det som en stor mängd nyheter och rankar den högre än normalt en kort tid. Rankingen planar sedan sakta ut och det kan handla om en hel sida. Efter den inledande publiceringen, tar det 1-2 veckor innan man ser resultatet av en publicering. De stora webbhotellen publicerar automatiskt innehåll till sökmotorerna.

 

Något många glömmer är att Google kommer ihåg ens tidigare sökningar i webbläsaren. Det du har sökt på tidigare och liknande kommer bättre till i sökresultaten. När man har testat ens placering 100 gånger, kan sidan ligga väldigt bra till. Då är det bara att rensa historiken. För att behålla historiken, är det bara att surfa anonymt. (en kvinnlig kund undrade varför hon bara fick fram hemska porrsidor vid sökningar på oskyldiga saker som bakbok - i samma andetag säger hon att hennes man brukar låna datorn ibland)

 

Att nå förstasidan var länge på tapeten, men nu har man efter studier insett hur viktig förstaplatsen är. Compete.com släppte en studie som visar att 53 percent väljer förstaplatsen:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I snitt är konverteringsgraden(hur många som väljer att klicka på ett sökresultat) 10 gånger högre från sök än från sociala medier på desktop (Källa: Marin Software).

 

När det handlar om vilka inlänkar som ska väljas, har företaget Alexa örnkoll på hur webbplatser rankas. Vid en närmare titt på Sverige( www.alexa.com/topsites/countries;0/SE), ser man hur stor betydelse YouTube har fått.

 

TV var tidigare den ledande marknadsföringskanalen, men nu går ungefär 50% av företagens marknadsföringsbudget till sök.

 

Externa länkar

Interna länkar